Dubai-hotelek - fejléc
GeoTours Utazási Iroda | Tel: +36-70/947-7740 | utazas@geotours.hu | www.dubai-hotelek.hu
 

Általános információk

 

Terület: 83.600 km2

Lakosság: 4.700 000 lakos

Repülôtér: Dubai nemzetközi repülőtér (5 km a centrumtól )

Főváros: Abu Dhabi

Nyelv: arab / hiv./, angol

Éghajlat: Októbertől májusig meleg, napfényes nappalok és hüvös esték váltják                 egymást, bár januárban és februárban az esték elég hidegek is lehetnek. Januárban kb: 24°C, míg júliusban 39°C  az átlaghömérséklet.

Munkaszüneti napok: ramadán bőjt, El Al Fitr, 3 napos ünnep a ramadán végén,Eid Al Adha, áldozati ünnep, Haj időszak, amikor a hívő muszlimok Meccába vándorolnak.

Idôeltérés: télen +3 óra, nyáron +2 óra

Távhivás Magyarországról: 00-971-4-(elöfizetôszám),

Hálózati feszültség: 220 / 240 Volt

Vízum: Magyar turisták számára vízum szükséges a belépéshez. A vízumhoz szükséges útlevél, amelynek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélről másolatot készítünk és annak alapján a külföldi partner elintézi a vízumot, amelyet a dubai repülőtéren kapnak meg az utasok.
Figyelem, akinek az útlevelében izraeli pecsét van, nem engedik be az  országba!

Nemzeti valuta: 1 dirham / AED / = 100 fil, 1 USD= 3,67 AED

Vallás: iszlám (96%), keresztény, hindu, egyéb (4%)

Bankok:  A bankok csak délelött tartanak nyitva, kb: 13.00-ig üzemelnek szombattól  csütörtökig. Ha készpénzt visznek magukkal a legjobb az USD.

Vám: Az országba bevihető 200 db cigaretta, 100 szívar, 2 liter szesz és 2 liter bor .
Tilos a bevitele: kábítószer, fegyver, pornográf anyagok.                         

Közlekedés: Leggyorsabb és legpraktikusabb a taxi. Amennyiben nincsen taxióra az autóban, előre alkudják ki az árat.

Ruházat: Könnyű, nyári ruha javasolt illetve pullóver viselete a hüvösebb estékre. Nem ajánlott a nagyon rövid nadrágok és ingek, pólók viselete. Napszemüveg és kalap ajánlott a strandolás alatt, különösen 11:00-14:00 óra között, amikor nagyon erős a sugárzás.                                              
Étkezés:  Ki-ki izlése szerint válogathat az arab, távol-keleti, európai ételek között. Figyelem: Az Emírségekben szigorú alkoholkorlátozások vannak.

Bevásárlás: A legtöbb üzlet 9:00-13:00 és 16:00-19:00 óra között tart nyitva, míg a bankok 08:00-13:00-ig és 14:30-18:30-ig szombattól csütörtökig.

Diplomáciai képviselet: Magyar Köztársaság Konzulátusa. Al Khazna Tower, Nayda Str. POB 44450 Abu Dhabi. Tel: 00-971-2-6766-190 

Egyéb tudnivalók: A csapvíz iható, de mindenhol kapható ásványvíz. Ne fényképezzenek muszlim hölgyeket és urakat, állami és katonai épületeket és imádkozó embereket!

 

ABU DHABI

Abu Dhabi az Arab Emirátusok fővárosa.. Az Arab Emirátusok második legnagyobb tagjaként turistaforgalmának zömét novembertől áprilisig fogadja. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

 

AJMAN

Ajman a legkisebb területű emirátus, mely az Arab öböl keleti partján fekszik. A városhoz két település rész is csatalakozik, a mezőgazdasági terményeiről nevezetes Masfout illetve Manama. A településen található a kormányzó hivatalai, számos bank és nagyvállalat épületei illetve jó néhány bevásárló központ. Ajmanban látható az ország legnagyobb hagyományos hajókészítő gyára, ahol a jellegzetes dhow csónakokat gyártják a helyi mesteremberek, akik még mindig ősapáik régi tudása szerint járnak el és nem használnak tervrajzot.

 

DUBAI

Dubai a 2. legnagyobb emírátus az Egyesült Arab Emírátusokban és az egész Közel-Keleten az egyetlen szabadidő és sportközpont. Rengeteg bevásárló központot és üzletet találhatunk itt, egészen a szük, kanyargós szúkoktól a modern, luxus áruházakig. A helyi piacokon hihetetlen-ül olcsón vásárolhatunk aranyat, textiliákat és fűszereket. Dubai egyben az Emírátusok keres-
kedelmi központja is, két részből áll, Deira és Bur Dubai, amelyeket a Creek nevű kis öböl választ el egymástól. Egymást érik a boltok, bazárok, bevásárlóközpontok. Dubai egyik fő eseménye a vásárlófesztivál, amikor a plázák még a megszokottnál is nagyobb attrakciókkal, műsorokkal, tüzijátékkal versengenek a vastag pénztárcájúak kegyeiért.

 

FUJEIRAH

Ez az egyetlen emirátus, melynek szinte teljes területén hegyvidék található és az egyetlen nagyobb város, mely az Ománi öböl partján fekszik, az ország keleti partvidékén. Itt jóval több csapadék esik, mint az ország egyéb részein, mely egybeesik a téli hónapokkal. Az átlag hömérséklet ilyenkor is 25 fok körül van. A fenséges Hajjar hegység egyedülálló környezetet varázsol a város köré, mely évről évre több turistát csalogat ide a világból.

 

RAS AL KHAIMAH

Az 1700 négyzetkilométer területű Emirátus a Perzsa öböl északi részén fekszik. Régebben Julfarként volt ismert. A legfőbb tevékenység az iparban folyik, itt találhatjuk az ország legnagyobb cementgyárát. Főbb látványosságok: az Óvárosban számos piac és szúk található, ahol friss halat, kenyeret, gyümölcsöt árulnak, három nagyonn bevásárló központ, Nemzeti Múzeum, Dhayah erőd.

 

SHARJAH

Több mint 5000 évig ez a település volt a leggazdagabb ezen a területen. Az Emirátusok kultúrális központjaként is számon tartott Sharjahban 17 múzeumot, 6 főiskolát és egyetemet, számos mecsetet és egy hatalmas iszlám stílusú bevásárló csarnokot találunk. Sharjah az egyetlen emirátus, ahol tilos az alkohol fogyasztása, birtoklása és értékesítése. Itt nagyon szigorú szabályok vannak az öltözködésre is, mind férfiakra mind nőkre vonatkozóan. Ezenkivül korlátozzák a kapcsolatokat is, pl: tilos egyedülálló férfinak nőkkel találkozni nyilvános helyen.

 

UMM AL QUWAIN

Ebben a kis emirátusban mindössze 60 ezren laknak, Ajman és Ras Al Khaimah között fekszik a nyugati parton. Hagyományos foglalkozásként itt még űzik a halászatot és a datolyatermesztést. Nagy népszerűségnek örvendenek az extrém sportok. Ebben a városban is régóta készíti ka hagyományos hajókat, a dhow-kat. A városban hét erőd is található, egyikben múzeumot rendeztek be. Főbb lárványosságok: akvárium, mely egyben a tengerészeti központ is, erőd, Dreamland vízipark,

 
Dubai-hotelek - fejléc

A Geotours utazási iroda további weboldalai

   
 
Facebook
Untitled Document
Videó
Untitled Document
Fotógaléria
 
GeoTours Utazási Iroda | Tel: +36-70/947-7740 | utazas@geotours.hu | www.dubai-hotelek.hu