Dubai-hotelek - fejléc
1075 Budapest, Madách I. út 12. (Madách Trade Center mellett) | Tel: (06-1) 428-0137 | Tel: (06-1) 235-1078 | utazas@geotours.hu | www.dubai-hotelek.hu
 
Omán legjava: 7 nap/6 éjszakás körutazás
 

1. nap (vasárnap) megérkezés Muscatba
Megérkezés a Seeb Nemzetközi Repülőtérre, transzfer az Al Falaj Hotel **** -be, vagy hasonló kategóriás szállodába. Szabad program.

2. nap (hétfő) Muscat városnézés (kb. 70 km )
Reggeli a hotelben, majd kezdetét veszi csodálatos körutazásunk. Programunk a lenyűgöző Sultan Qaboos Grand Mosque mecsetnél veszi kezdetét, mely az ország legnagyobbika, 90 méteres minaretje már messziről vonzza a tekintetünket. Az építészetei remek megcsodálása után a diplomata negyeden haladunk keresztül, felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a fotózás itt tilos! Ezt követően érünk a Természetrajzi Múzeumba, ahol kb. 1 órát töltünk el.
Ezután a kikötő negyeden keresztül érünk a Muttrah-Souq piachoz (souq = piac az arab nyelvben), Omán egyik legrégebbi piacához. Itt betekintést nyerhetünk az ország hétköznapi, pezsgő életébe, a labirintusra emlékeztető szűk utcákon izgalmas perceket tölthetünk el a parfüm-, dohány-, szőnyeg-, hús-, édességboltokban. Ezután az Al Alam Palota következik, ahol egy fotózás erejéig állunk meg. A csodálatos délelőtt után visszatérünk a hotelbe, majd szabadprogram, túránk délután folytatódik 16:30 körül, addig szabadprogram. Kora esti programunk keretében a Café Mermaid kávézóba látogatunk el, ahol lehetőségünk lesz egy tradicionális sisha (vízipipa) kipróbálására is. A program végeztével visszamegyünk a hotelbe, majd szabad program.

3. nap (kedd) Muscat – Al Mudhayabi – Wahiba Sands (kb. 250 km )
Reggeli a hotelben, majd idegenvezetőnkkel kimegyünk a Marina Bandar al Rhowda kikötőben, innen indul a mintegy kétórás hajóút Muscat partjai mellett, hogy egy másik nézőpontból csodáljuk meg az Ómáni-öbölt és Muscat városát. A csodás élmény után visszatérünk szállodánkba, hogy összepakoljunk és kijelentkezzünk, hogy további fantasztikus tájak felé vegyük az irányt.
Dél körül elindulunk Bidbid városán keresztül Al Mudhaybi felé, ahol a város keleti részében a tradicionális agyagházakat csodálhatjuk meg.
Folytatjuk utunkat Wahiba Sands irányába, hogy felfedezzük Omán legnagyobb homoksivatagát, ami mintegy 15.000 km2 területen helyezkedik el. 4* 4 –es terepjárókkal száguldozhatunk dűnék között. A táborba érve, az igazán kalandvágyóknak lehetőségük lesz tevegelésre is, melyet mindenképp ajánlunk kedves utasainknak! Éjszakánkat a Camp Al Raha –táborban töltjük, vacsora a programban.

4. nap (szerda) Wahiba Sands – Al Hamra – Jebel Shams (kb. 500 km )
Reggeli a táborban, majd terepjáróinkon indulás Bidiya / Mintrib irányába, ahol buszra szállunk és folytatjuk körutazásunkat egészen Sinaw-ig, ahol a tradicionális nőpiacot nézhetjük meg. Diszkrét ruházat viselete szükséges. Nizwa felé félúton megebédelünk (nincs benne a részvételi díjban), majd ebéd után megérkezünk Al Hamra-ba, majd ahol terepjáróink már várnak minket, kalandra fel! Irány Misfah városa! Rövid séta után Omán hegyvidékében indul kalandtúránk, a Wadi Ghul kanyonon keresztül érkezünk meg a festői Jebel Shams-ba, ami Omán legmagasabb pontja a maga 3.000 m magasságával és minden bizonnyal Omán legszebb vonulatai közé tartoznak. Jebel Shams régi neve Jebel Al Qanah volt, a „Nap hegye” megfelelője. A fennsík, ami közvetlenül az ománi „Grand – Canyon” felett található, felejthetetlen panorámával ajándékozza meg az odautazó turistákat. Vacsora és szállás egy vendégházban Jebel Shams-ban.

5. nap (csütörtök) Jebel Shams – Jabrin – Bahla - Nizwa (kb. 200 km )
Egyszerű reggelink elfogyasztása utána terepjáróinkon visszatérünk Al Hamra városába, buszra szállunk. Jabrin palotáinak megtekintése következik, ami annakidején nem erődként, hanem kastélyként szolgált.
A kastély felfedezése után rövid utazás következik Bahla irányába, ahol Omán legnagyobb agyagerődje áll, ami az UNESCO világörökség részét képezi. Sajnos a különböző renoválások miatt az erőd csak kívülről tekinthető meg, rövid fotó szünet után folytatjuk utazásunkat, Nizwa városába érve a Sultan Waboos Mecset arany-kék kupolája már messziről vonzza tekintetünket. Városnéző túrán során további építészeti remekeket, illetve történelmi épületeket kaphatunk lencsevégre. A Nizwa-i piac (souq) különböző részeinek felfedezését követően az erőd következik, a 17-ik század során építtettek 12 év alatt. Minden bizonnyal lenyűgöző, felejthetetlen élményekben lesz részünk, nem csak az erődben, de az egész napunk folyamán. Ezt követően bejelentkezünk a hotelben. Szállás a Golden Tulip **** vagy hasonló kategóriájú szállodában.

6. nap (péntek) Nizwa – Birkat al Mauz – Barka (kb. 220 km )
Reggeli után ismét Nizwa ó-városába megyünk, ahol a péntekenként zajló hagyományos állatvásárt tekinthetjük meg. Kérjük vendégeinket, hogy diszkrét ruházatot viseljenek és az állatokat csak kellő távolságból fotózzák saját biztonságuk érdekében! Ezután visszamegyünk a szállodába, kijelentkezünk, majd Barka irányába indulunk, útba ejtve Birkat al Mauz oázisát, ahol rövid időre megpihenhetünk a hatalmas datolyapálmák árnyékában. Barka városába érve bejelentkezünk a hotelbe, majd szabad program következik. Szállás a Hotel Al Nahda Resort **** -ban, vagy hasonló kategóriában.

7. nap (szombat) Barka – Batinah túra – Hazautazás (kb. 280 km )
Reggeli a szállodában majd kijelentkezés, amit rövid városnéző túra követ. Merüljünk el a lüktető város hétköznapi forgatagában, felfedezve a helyi zöldség-, gyümölcs-, halpiacot többek között. Miután ismét elhagyjuk a tengerpartot, keresztülvágunk a Batinahföldön és elérjük Nakhl-t. Az erődöt és számos egyéb építészeti remeket kaphatunk lencsevégre, hogy ezt követően Rustaq irányába induljunk. Itt fő látnivalóként a Quala'at al-Qesra erődöt láthatjuk. Végezetül visszatérünk Muscatba.
Transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Részvételi díj: Kérje ajánlatunk* utazas@geotours.hu

* Részvételi díj tartalmazza:

 • szállást reggelis ellátással 6 éjszakára a megjelölt hotelekben vagy hasonló kategóriában
 • 1 vacsorát a Wahiba Sands táborban
 • 1 vacsorát Jebel Shams-ban
 • Transzfert érkezéskor a repülőtérről érkezéskor és a repülőtérre elutazáskor
 • Az összes közlekedési költséget a körutazás során légkondicionált buszokban (méret a csoport nagyságától függően)
 • 4 * 4 terepjárós transzfert Wahiba Sands táborba és vissza a buszhoz
 • 4 * 4 terepjárós transzfert Al Hamra-ból Jebel Shams-ba és vissza.
 • Német nyelvű idegenvezetést a túra alatt
 • A túra során a belépőjegyeket az egyes turista látványosságokhoz.

* Részvételi díj NEM tartalmazza:

  • borravalót a sofőrnek, idegenvezetőnek, hordároknak stb.
  • személyes kiadásokat
  • egyágyas felárat
  • Vízumdíj költségét Ománba, mely érkezéskor felvehető
  • Az összes étkezés költségét, amik nem szerepelnek a programleírásban
  • repülőjegyek
  • reptéri illetékek
 
Dubai-hotelek - fejléc
A Geotours utazási iroda további weboldalai
   
 
Facebook
Untitled Document
Videó
Untitled Document
Fotógaléria
 
1075 Budapest, Madách I. út 12. (Madách Trade Center mellett) |  Tel: (06-1) 428-0137 | Tel: (06-1) 235-1078 | utazas@geotours.hu | www.dubai-hotelek.hu