Dubai-hotelek - fejléc
1075 Budapest, Madách I. út 12. (Madách Trade Center mellett) | Tel: (06-1) 428-0137 | Tel: (06-1) 235-1078 | utazas@geotours.hu | www.dubai-hotelek.hu
 
Omán felfedezése dzsip túra: 4 nap/3 éjszakás körutazás
 

1. nap Muscat – Nakhal – Bilad Sait – Al Hamra – Nizwa
Reggeli után a szálloda halljában találkozunk sofőr-idegenvezetőnnkel, hogy megkezdjük az ország legfontosabb látnivalóinak felfedezését. Első megállónk Nakhal városában lesz, ahol megcsodálhatjuk a város híres és méltán népszerű erődjét, mely korábban a Ya'arubah és a Bani Kharous dinasztiák vezetőit szolgálta. Miután teljesen renoválták, az erődöt korabeli bútorokkal és művészeti remekekkel rendezték be, hogy a látogatók még hitelesebb képet kapjanak a korabeli életről. Az erőd teteje meghódítása csodálatos élménnyel ajándékozza meg a turistákat, az elénk táruló panoráma a városra és a környékre egyszerűen lélegzetelállító. Nakhal óvárosán áthaladva érkezünk meg a település melegvizes forrásaihoz, melyeket a helyi trópusi oázis végén találunk. Rövid pihenés következik a hatalmas datolyapálmák, csodás források, megművelt zöld földek lábánál, majd továbbhaladunk Bilad Sait irányába, mely a Jabal Akhdar Hegy lábánál található, kecsesen kiemelkedve a sziklákból. Átkelve a hegyen, Al Hamran keresztül érkezünk meg Nizwa városába. Ebédünk piknik ebéd lesz, melyet a részvételi díj tartalmaz.
Szállás a Golden Tulip Hotel ****-ben vagy a Falaj Daris Hotel**** -ben. (vagy hasonló kategóriában)

2. nap Nizwa
Reggeli után Nizwa csodálatos oázis-városát fedezzük fel, útunk először a hatalmas erődhöz vezet, melyet a 17-ik század során építettek. Az erőd óriási tornya, melyet Sultan Bin Saif Al Ya'aruba építtetett, már messziről vonzza tekintetünket, belseje szintén lenyűgöző impozáns méretei, aprólékos, szemet gyönyörködtető művészeti alkotásainak köszönhetően. Miután lencsevégre kaptuk a falakról elénk táruló csodálatos panorámát, továbbhaladunk a Nizwa Souq piacra (souq = piac), hogy belekóstoljunk a helyiek életébe. A vásár forgatagában betekintést nyerünk a parfümösök, hentesek, fűszeresek, kerámiások, ékszerészek és egyéb kereskedők nyüzsgő hétköznapjaiba. Ezt követően a 17-ik században épített és kiváló állapotban fennmaradt Jabrin kastély következik, ahol megcsodálhatjuk az arab művészet számos remek alkotását. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Bahla Erődnél állunk meg egy fotózás erejéig, mivel az erődöt renoválják, így belseje jelenleg nem látogatható, noha a komplexum kívülről is lenyűgöző látványt nyújt. Visszatérünk a hotelbe, szabadprogram. Ebéd egy helyi étteremben lesz, melyet a részvételi díj NEM tartalmaz.

3. nap Nizwa – Sinaw – Ibra – Wahiba Sands – Sur
Reggeli után ismét felkerekedünk, hogy e csodálatos ország szenzációs látnivalóit felfedezzük. Kétnapos, felejthetetlen kalandunk első állomása Ibra városában lesz, ahol járművet cserélünk és továbbhaladunk Sinaw-ba. Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el (részvételi díj NEM tartalmazza), majd nyomban elindulunk az ománi sivatag, a „Rumlat Al Wahiba” bevételére tapasztalt sofőrünk segítségével, kérjük utasainkat, feltétlenül kapcsolják be biztonsági öveiket! Ezután Sur városába érkezünk, ahol bejelentkezünk szállodánkba, a Sur Plaza Hotel ***-be, vagy hasonló kategóriába.
Ezután célba vesszük a tengerpartot, hogy lencsevégre kapjuk az óriási, zöldhátú teknősöket, amint a partra kiérve lerakják tojásaikat. (nem garantált, hogy minden alkalommal hasonló élményben lesz részünk) Szabadprogram, szállás a hotelben.

4. nap Sur – Wadi Shaab – Quriyat - Muscat
Reggelink elfogyasztása után útra kelünk Muscat városa irányába, útközben csodálatos látnivalókat érint körutazásunk. A csodálatos ománi part mellett végighaladva megérkezünk Wadi Shaab-ba, mely helyi nyelven sziklák közti kis völgyet jelent. Csodálatos természeti csodák várnak itt is minket, fényképezőgépünk mindenképp legyen beélesítve! Ezt követően megcsodáljuk az ománi fehérhomokos tengerpartot, itt alkalma lesz kedves utasainknak egy kis fürdőzésre is, amit semmiképp ne hagyjanak ki! Felfrissülésünk után elfogyasztjuk az előre elkészített piknik ebédünket, melyet a részvételi díj tartalmaz. Az Ománi-öböl és Wadi Shaab csodálatos és lenyűgöző látnivalói után túránk Quriyat városában folytatódik, melyet a mai napig az 1635-xben épített őrtorony véd a betolakodóktól. Folytatjuk utazásunkat, továbbra is a csodálatos ománi partok mellett, majd végül megérkezünk Muscat városába, ahol felejthetetlen túránk véget ér kb. 17:00 körül.

Részvételi díj: Kérje ajánlatunkat a utazas@geotours.hu címen!

* Részvételi díj tartalmazza:

 • szállást reggelis ellátással 3 éjszakára a megjelölt hotelekben vagy hasonló kategóriában
 • 2 piknik ebéd díját
 • Transzfert érkezéskor a repülőtérről érkezéskor és a repülőtérre elutazáskor
 • Az összes közlekedési költséget a körutazás során légkondicionált, 4*4-es járműben (méret a csoport nagyságától függően)
 • Angol nyelvű sofőr-idegenvezetőt a túra alatt
 • A túra során a belépőjegyeket az egyes turista látványosságokhoz.

* Részvételi díj NEM tartalmazza:

 • borravalót a sofőrnek, idegenvezetőnek, hordároknak stb.
 • személyes kiadásokat
 • egyágyas felárat
 • Vízumdíj költségét Ománba, mely érkezéskor felvehető
 • Az összes étkezés költségét, amik nem szerepelnek a programleírásban 2 piknik ebéd felára
 • repülőjegyek
 • reptéri illetékek
 
Dubai-hotelek - fejléc
A Geotours utazási iroda további weboldalai
   
 
Facebook
Untitled Document
Videó
Untitled Document
Fotógaléria
 
1075 Budapest, Madách I. út 12. (Madách Trade Center mellett) |  Tel: (06-1) 428-0137 | Tel: (06-1) 235-1078 | utazas@geotours.hu | www.dubai-hotelek.hu